18 Rechterlijke Uitspraken

Rss feed van uw zoekopdracht
18 rechterlijke uitspraken gevonden op de trefwoorden functionaris en gegevensbescherming.
Sorteer op:
Datum uitspraak: 13-2-2020
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Zittingsplaats:
Instantie:
Vindplaats:

Inhoudsindicatie:

Ontbinding wegens disfunctioneren. Werkgever heeft zich op allerlei manieren en gedurende lange tijd ingezet om het functioneren van werknemer te laten verbeteren. Uitgebreid...
Datum uitspraak: 11-6-2020
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Zittingsplaats:
Instantie:
Vindplaats:

Inhoudsindicatie:

De UvA mag online surveillancesoftware (proctoring) inzetten bij het afnemen van tentamens. Studentenraden hadden een verbod daarop gevorderd. De voorzieningenrechter oordeelt dat de...
Datum uitspraak: 10-6-2020
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Zittingsplaats:
Instantie:

Inhoudsindicatie:

Bij besluit van 27 januari 2017 heeft de staatssecretaris van Financiën het verzet van [appellant sub 2] tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens niet gerechtvaardigd geacht. De...
Datum uitspraak: 26-2-2020
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Zittingsplaats:
Instantie:
Vindplaats:

Inhoudsindicatie:

Bij besluit van 15 november 2017 heeft de AP een verzoek van [appellant] om handhavend op te treden in verband met twee beveiligingscamera’s op het adres Meije 300 te Zegveld afgewezen.
Datum uitspraak: 17-2-2020
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Zittingsplaats:

Inhoudsindicatie:

Besluit tot kappen van 180 bomen wordt door de voorzieningenrechter geschorst. Het primaire besluit is onzorgvuldig voorbereid en vertoont een gebrek in de ondertekening, zodat...
Datum uitspraak: 24-9-2019
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:

Inhoudsindicatie:

Economische zaak. Niet voldoen aan verplichting tot inschrijven van zijn onderneming in handelsregister, art. 47 Handelsregisterwet 2007. 1. Levert openbaar maken van persoonsgegevens...
Datum uitspraak: 18-9-2019
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Zittingsplaats:
Instantie:
Vindplaatsen:

Inhoudsindicatie:

Bij besluit van 16 maart 2017 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (hierna: de AP) het handhavingsverzoek van [appellant] in het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens (hierna:...
Datum uitspraak: 17-9-2019
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Zittingsplaats:
Vindplaatsen:

Inhoudsindicatie:

Wet Bescherming persoonsgegevens, AVG, overgangsrecht. Begrip "persoonsgegevens". Inzagerecht, beperking wegens (privacy)rechten en vrijheden van derden? Beperking op inzagerecht voor...
Datum uitspraak: 23-7-2019
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Zittingsplaats:
Vindplaatsen:

Inhoudsindicatie:

Verzoek om handhaving tegen het verstrekken en verwerken van gegevens via DIS Trefwoorden: Wet bescherming persoonsgegevens, Ex nunc toets na bestuurlijke lus, nieuw besluit, Wmg, Zvw,...
Datum uitspraak: 10-10-2018
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Zittingsplaats:
Instantie:

Inhoudsindicatie:

Kort geding naar aanleiding van bedrijfsbezoek ACM. Voorziening getroffen met betrekking tot het gebruik van gegevens van een aantal personen. Vorderingen voor het overige afgewezen.

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie

Recente vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature