< Terug naar de zoekresultaten

Opties voor deze uitspraakDatum uitspraak:
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Instantie:

Inhoudsindicatie:

(Groot)ouders in liquiditeitsproblemen verzoeken machtiging van de kantonrechter om vermogensopbouwpolissen t.g.v. de (klein)kinderen, allen minderjarig, waarvan grootouders de premie-inleg hebben betaald, te mogen afkopen en de opbrengst daarvan te mogen gebruiken voor zichzelf.

UitspraakRechtbank Arnhem

Sector kanton

Locatie Nijmegen

Zaaknummer: 757111 BH VERZ 11-12068

Kenmerk: PH/276/ma

Machtiging inzake minderjarigenbewind

De kantonrechter

gezien aangehecht verzoekschrift;

overweegt het hierna volgende.

Op grond van artikel 1:345 van het Burgerlijk Wetboek is onderhavig verzoek ingediend. Bij de beoordeling van het verzoek door de kantonrechter dient als toetsingscriterium de te beschermen belangen van de minderjarigen. Het feit dat grootouders van de minderjarigen premies hebben ingelegd ten behoeve van vermogensopbouw voor de minderjarigen, levert geen recht op het opgebouwde tegoed op. De onderliggende reden van het verzoek, naar de kantonrechter begrijpt, ligt in het gegeven dat de grootouders niet langer financieel instaat zijn dubbele woonlasten op te brengen, nu de verkoop van hun ‘oude’ woning is gestagneerd, kan niet leiden tot een belangenafweging in het voordeel van grootouders. Het belang van de minderjarigen staat immers voorop en is niet gediend met het afkopen van de polissen ten behoeve van de grootouders. Dit leidt tot het oordeel dat het verzoek zal worden afgewezen door de kantonrechter.

Beschikkende:

wijst het verzoek af.

Gegeven op 4 juli 2011 door de kantonrechter mr. P.A. Huidekoper, en door deze en de griffier ondertekend.

de griffier, de kantonrechter,

Tegen deze beschikking kan hoger beroep worden ingesteld:

- door de verzoeker(s) en door degenen aan wie een afschrift van de beschikking is verstrekt of verzonden binnen drie maanden na de dag van de uitspraak

- door andere belanghebbenden binnen drie maanden na de betekening ervan of nadat de beschikking hun op andere wijze bekend is geworden.

Het beroep dient te worden ingesteld door de indiening van een beroepschrift ter griffie van het gerechtshof te Arnhem, welk beroepschrift opgesteld dient te worden door een advocaat.

LNB


» Juridisch advies nodig? « advertorial

Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?

Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.naar boven      |      zoeken      |      uitgebreid zoeken

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie

Gerelateerde wetgeving

Recente vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature