Datum uitspraak:
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Soort procedure:
Zaaknummer:

Inhoudsindicatie:

Arubaanse zaak. Verzoeksters hebben een verzoek strekkende tot echtscheiding ingediend. Nu het huwelijk in Nederland is gesloten volgens de aldaar geldende voorschriften wordt dit huwelijk ook in Aruba erkend. Verzoeksters zijn derhalve ook naar art. 1:150 ev. van het Burgerlijk Wetboek van Aruba elkaars "echtgenoten". Dit betekent dat hun gemeenschappelijk verzoek, dat overigens voldoet aan de eisen van art. 1:154 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba, toewijsbaar is.

UitspraakBeschikking nr. 1271 van 5 maart 2008.

Behorend bij EJ. nr. 4155 van 2007.

GERECHT IN EERSTE AANLEG VAN ARUBA

BESCHIKKING

op het gemeenschappelijk verzoek van:

[echtgenote],

wonende in Aruba te [adres],

en:

[echtgenote],

wonende in Aruba te [adres],

VERZOEKSTERS,

procederende in persoon.

1. DE PROCEDURE:

Verzoeksters hebben op 6 december 2008 een gemeenschappelijk verzoekschrift ingediend strekkende tot echtscheiding . De uitspraak is vervolgens aangehouden tot heden.

2. DE FEITEN:

Verzoeksters zijn op 25 oktober 2005 te Doesburg in Nederland in algehele gemeenschap van goederen met elkaar gehuwd. Dit huwelijk is ingeschreven in het desbetreffende register van het bevolkingsregister van Aruba. Verzoeksters stellen dat hun huwelijk duurzaam ontwricht is. Verzoeksters hebben geen kinderen.

3. DE BEOORDELING:

Nu het huwelijk tussen verzoeksters in Nederland is gesloten volgens de aldaar geldende voorschriften, wordt dit huwelijk ook in Aruba erkend (zie HR 13 april 2007 LJN AZ 6095). Verzoeksters zijn derhalve ook naar artikel 1:150 ev. van het Burgerlijk Wetboek van Aruba elkaars “echtgenoten”. Dit betekent dat hun gemeenschappelijk verzoek, dat overigens voldoet aan de eisen van artikel 1:154 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba, toewijsbaar is.

De verzochte nevenvoorziening strekkende tot verdeling van de gemeenschap waarin verzoeksters zijn gehuwd zoals overeengekomen door verzoeksters, kan eveneens worden toegewezen.

Verstaat dat deze echtscheidingsbeschikking in het in het tweede lid van artikel 1:17 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba bedoelde register dient te worden ingeschreven.

3. DE BESLISSING:

De rechter in dit gerecht:

spreekt de echtscheiding uit tussen verzoeksters,

beveelt de verdeling van de gemeenschap waarin verzoeksters zijn gehuwd zoals overeengekomen door verzoeksters

benoemt, tot notaris te wiens overstaan de verdeling behoort te worden tot stand gebracht, notaris mr. H.M. Rodriguez-Taekema.

benoemt tot onzijdig persoon om die persoon te vertegenwoordigen die mocht weigeren of nalaten aan de verdeling mee te werken: mr. C.E. Milliard, ambtenaar, wonende in Aruba.

Deze beschikking is gegeven door mr. M.J.L. Yarzagaray, rechter in dit gerecht, op woensdag 5 maart 2008 in aanwezigheid van de griffier.


» Juridisch advies nodig? « advertorial

Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?

Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.naar boven      |      zoeken      |      uitgebreid zoeken

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie

Gerelateerde wetgeving

Recente vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature