Bij welke advocaat kan ik mijn zaak het beste laten behartigen?
Als je een advocaat zoekt dan kan dat nog best lastig zijn. Vooral als het om een ingewikkelde zaak gaat wil je een jurist die goed thuis is in de materie en die je zo goed mogelijk kan bijstaan in de gang naar de rechter. Vooral als het om een emotioneel zware kwestie gaat zoals letselschade of een vechtscheiding, dan wil je dat je advocaat probeert om je zo goed mogelijk bij te staan. Natuurlijk kun je niet elke zaak winnen, maar het is wel de bedoeling om er zo goed mogelijk uit te komen.

Op zoek naar een advocatenkantoor
Het is vandaag de dag een stuk makkelijker om op zoek te gaan naar een advocaat. Vroeger had je daar de Gele Gids voor. Maar nu kun je online zoeken en vergelijken. Het is vaak praktisch om een advocatenkantoor te vinden dat bij je in de buurt zit, maar noodzakelijk is dit niet. Contact kan ook vaak wel telefonisch, per e-mail of via een videogesprek. Maar als je persoonlijk langsgaan en tegenover je advocaat zitten belangrijk vindt dan is de locatie van het kantoor iets om rekening mee te houden. Verder moet het kantoor het soort zaken behandelen waar je mee te maken hebt. Op www.damste.nl zie je bijvoorbeeld dat dit kantoor een groot scala aan zaken in behandeling kan nemen. Er volgt altijd een intake gesprek. Daarin maakt de advocaat een inschatting van de zaak. Zodoende kan er een prognose worden gegeven over de kans van slagen en ook over de kosten waar de cliënt rekening mee moet houden.

Hoelang duurt een rechtszaak?
De duur van een rechtszaak is niet eenvoudig te voorspellen. Een kort geding wordt altijd zo snel mogelijk behandeld vanwege urgente belangen die een rol spelen. Maar een letselschadezaak kan bijvoorbeeld jaren duren. Datzelfde geldt voor een ingewikkelde erfrechtzaak. Zakelijke conflicten, bijvoorbeeld over de bouw van een bedrijfspand of een complex woningen, kunnen ook zeer ingewikkeld en dus tijdrovend zijn. Daar komt bij dat de werkdruk in de rechtspraak hoog is, wat ook tot vertragingen kan leiden.

Meer informatie over het werk van advocaten


Als je meer wilt weten over het werk van advocaten en met wat voor zaken ze zoal te maken krijgen dan kun je diverse interessante artikelen lezen in het Damsté kenniscentrum. Van alles komt aan bod, van familierecht tot huurrecht en van arbeidsrecht tot bouwrecht. Krijg je ooit zelf te maken met een situatie waarbij je een advocaat nodig hebt? Zorg er dan voor dat je alle relevante stukken bewaart, hoe onbelangrijk ze misschien ook zijn in jouw ogen. De advocaat kan dan zo goed mogelijk voorbereid aan de slag met de zaak om deze tot een zo goed mogelijk einde te brengen. Natuurlijk is succes nooit verzekerd, het kan altijd zijn dat een rechtbank tot een andere conclusie komt dan was gehoopt.

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie