< Terug naar de zoekresultaten

Opties voor deze uitspraakDatum uitspraak:
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Instantie:
Gepubliceerde uitspraken in deze zaak:

UitspraakARRONDISSEMENTSRECHTBANK

TE ZWOLLE

Meervoudige strafkamer

Parketnummer: 07.850018-99

Uitspraak: 9 maart 2000.

S T R A F V O N N I S

in de zaak van het openbaar ministerie tegen:

[verdachte]

geboren op 13 augustus 1953 te Amsterdam,

[woonplaats]

Het onderzoek ter terechtzitting heeft plaats gevonden op 24 februari 2000. De verdachte is verschenen, bijgestaan door mr. J.A. van der Lem, advocaat te Deventer.

De officier van justitie, mr. E.E.G. Duijts, heeft ter terechtzitting gevorderd:

- veroordeling van verdachte terzake van het telastegelegde tot een gevangenisstraf van 15 jaar;

- teruggave aan verdachte van de agenda 1999, de advertentie, de folder Valras-plage m.b.t. appartementen, de folder Tecnoc-casa m.b.t. appartementen en de agenda voor de fiscale praktijk 1999, op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld;

- teruggave aan VVAA belastingadviseurs en consultants B.V. te Zwolle van het schrijfblok, op de kennisgeving van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld;

- teruggave aan [betrokkene], executeur-testamentair van de nalatenschap van [betrokkene], van de overige goederen op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

TELASTELEGGING

De verdachte is te laste gelegd dat:

(volgt telastelegging zoals ter terechtzitting gewijzigd)

BEWIJS

De verdachte dient van het telastegelegde te worden vrijgesproken omdat de rechtbank dit niet wettig en overtuigend bewezen acht.

De rechtbank zal de teruggave aan verdachte gelasten van de agenda 1999 (code A.07.02.02, nr.0011), de advertentie (code A.0015.05), de folder Valras-plage m.b.t. appartementen en de folder Tecnoccasa m.b.t. appartementen (code E.00.05) en de agenda voor de fiscale praktijk 1999 (code F.01), op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

De rechtbank zal de teruggave aan VVAA belastingadviseurs en consultants B.V. te Zwolle gelasten van het schrijfblok (code B.18.07.03), op de kennisgeving van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

De rechtbank zal teruggave gelasten aan [betrokkene], executeur-testamentair van de nalatenschap van [betrokkene], van de overige goederen op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

BESLISSING

Het telastegelegde is niet bewezen en de verdachte wordt daarvan vrijgesproken.

De rechtbank gelast de teruggave aan verdachte van de agenda 1999, de advertentie, de folder Valras-plage m.b.t. appartementen, de folder Tecnoccasa m.b.t. appartementen en de agenda voor de fiscale praktijk 1999 voornoemd, op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

De rechtbank gelast teruggave aan VVAA belastingadviseurs en consultants B.V. te Zwolle van het schrijfblok voornoemd, op de kennisgeving van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

De rechtbank gelast teruggave aan [betrokkene], executeur-testamentair van de nalatenschap van [betrokkene], van de overige goederen op de kennisgevingen van inbeslagneming, waarvan een kopie aan dit vonnis is gehecht, vermeld.

Aldus gewezen door mr. C. Kleinrensink, voorzitter, mrs. G. Eelsing en G. Beydals, rechters, in tegenwoordig-heid van mr. E. Troost als griffier en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 9 maart 2000.

Mr. G. Beydals voornoemd was buiten staat dit vonnis mede te ondertekenen.


» Juridisch advies nodig? « advertorial

Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?

Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.∧ naar boven      |      zoeken      |      uitgebreid zoeken

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie

Gerelateerde advocaten

Gerelateerde advocatenkantoren

Recente vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature