E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:RBZUT:2008:BC5306
LJN BC5306, Rechtbank Zutphen, 06-460285-07 en 06-801171-07

Inhoudsindicatie:

Verdachte wordt veroordeeld voor (poging tot) afpersing, diefstal, wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreiging.

Verdachte is ter observatie opgenomen geweest in het Pieter Baan Centrum. De deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben geconcludeerd dat verdachte verminderd toerekeningsvatbaar te achten is. De kans op herhaling van soortgelijke feiten wordt hoog ingeschat.

In het rapport van het Pieter Baan Centrum wordt het opleggen van de maatregel van terbeschikkingstelling met voorwaarden geadviseerd. In het maatregelrapport van Reclassering Nederland wordt echter geconcludeerd dat de reclassering, vanwege de in het rapport genoemde redenen, geen inhoud kan geven aan de maatregel van terbeschikkingstelling met voorwaarden en dat een juridisch kader in de vorm van een terbeschikkingstelling met voorwaarden derhalve niet haalbaar en verantwoord wordt geacht.

Nu het gezien het bovenstaande niet mogelijk is gebleken adequate voorwaarden te stellen in het kader van een terbeschikkingstelling met voorwaarden, ziet de rechtbank geen andere mogelijkheid dan het opleggen van de maatregel van terbeschikkingstelling met dwangverpleging. De rechtbank heeft hierbij tevens in aanmerking genomen dat verdachte geen blijk heeft gegeven van de bereidheid tot opname in een vrijwillig kader en dat verdachte reeds vele malen met Justitie in aanraking is gekomen en meerdere malen is veroordeeld terzake soortgelijke delicten.

Verdachte wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 24 maanden en hij wordt ter beschikking gesteld met verpleging van overheidswege.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie