< Terug naar de zoekresultaten

Opties voor deze uitspraakDatum uitspraak:
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Instantie:

Inhoudsindicatie:

Beslissing ex artikel 38s Sr

UitspraakRECHTBANK UTRECHT

Sector strafrecht

Parketnummer: 16/600766-10

Datum uitspraak: 12 juli 2011

Beslissing ex artikel 38s Wetboek van Strafrecht

Beslissing van de meervoudige raadkamer voor strafzaken, naar aanleiding van het onderzoek ex artikel 509aa van het Wetboek van Strafvordering, betrekking hebbend op de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders opgelegd aan:

[veroordeelde]

geboren te [geboorteplaats] op [1977],

thans verblijvende in het Huis van Bewaring Wolvenplein te Utrecht.

De rechtbank heeft acht geslagen op de zich in het dossier van de veroordeelde bevindende stukken, waaronder:

- het vonnis van deze rechtbank d.d. 11 november 2010 waaruit blijkt dat aan de veroordeelde is opgelegd de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders voor de duur van 2 jaar;

- het verzoek van de veroordeelde d.d. 18 mei 2011 inhoudende dat de rechtbank een tussentijdse beoordeling van de noodzaak van de voortzetting van de tenuitvoerlegging van de ISD-maatregel zal gelasten;

- een voortgangsverslag tenuitvoerlegging ISD-maatregel opgesteld door de heer M. van Doorn, namens de directeur van de penitentiaire inrichting Wolvenplein, d.d. 4 juli 2011.

Het onderzoek heeft plaats gevonden ter zitting van 12 juli 2011, waarbij zijn gehoord:

de officier van justitie, de veroordeelde, diens raadsvrouwe mr. M. Ketting, advocaat te Amsterdam en de getuigen-deskundigen mevrouw E. Buijs, reclasseringsmedewerker (GAVO Utrecht) en de heer M. van Doorn, individueel trajectbegeleider (PI Utrecht, locatie Wolvenplein).

OVERWEGINGEN:

Uit het onderzoek ter zitting is gebleken dat de kans op recidive, indien de maatregel nu wordt opgeheven, door de getuigen-deskundigen zeer hoog wordt geacht. Een behandeling bij Triple Ex is nog steeds geïndiceerd. Deze behandeling, gericht op de aanwezige gedrags- en persoonlijkheidsproblematiek, de verslavingsproblematiek, psycho-educatie en training in het leren omgaan met anderen, is opgebouwd uit fases en werkt uiteindelijk toe naar begeleid wonen. Alhoewel de veroordeelde zich aanvankelijk niet kon vinden in het advies, heeft hij zich ter terechtzitting bereid verklaard zijn best te zullen doen de behandeling bij Triple Ex tot een goed einde te brengen en verder mee te zullen werken aan de tenuitvoerlegging van de ISD-maatregel.

Gelet op het voorgaande is er geen aanleiding de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders te beëindigen.

De rechtbank heeft gelet op artikel 38s van het Wetboek van Strafrecht.

BESLISSING:

De rechtbank verstaat dat de maatregel tot plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders, opgelegd aan [veroordeelde] voornoemd, wordt voortgezet.

Aldus gedaan door mr. A. Wassing, voorzitter, en mrs. G. Perrick en J.M. Bruins bijgestaan door mr. K. Verspaget-Kruyt als griffier, en uitgesproken ter openbare zitting van deze rechtbank van 12 juli 2011.

Mr. J.M. Bruins is niet in de gelegenheid deze beslissing mee te ondertekenen.


» Juridisch advies nodig? « advertorial

Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?

Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.naar boven      |      zoeken      |      uitgebreid zoeken

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie

Gerelateerde wetgeving

Gerelateerde advocaten

Gerelateerde advocatenkantoren

Recente vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature