E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:RBSHE:2011:BP2304
LJN BP2304, Rechtbank 's-Hertogenbosch, 01/889106-10 en 01/885040-10

Inhoudsindicatie:

De rechtbank Den Bosch heeft een 33-jarige Eindhovenaar conform de eis van de officier van justitie veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 6 jaar.

De rechtbank acht bewezen dat hij in de loop van bijna drie jaren 4 vrouwen (achtereenvolgens) bij hem onderdak heeft verschaft en hen heeft gedwongen of bewogen tot prostitutie. Ten aanzien van 2 slachtoffers heeft de rechtbank bewezenverklaard dat sprake is geweest van geweld en bedreiging met geweld. Een van de slachtoffers werd op 17-jarige leeftijd verliefd op verdachte en is van haar 18de tot haar 20ste jaar seksueel uitgebuit door verdachte. De rechtbank acht ook de wijze waarop twee slachtoffers feitelijk door verdachte werden behandeld in strijd met de menselijke waardigheid van die slachtoffers. De inkomsten van de vrouwen gingen vrijwel volledig op aan de cocaineverslaving van verdachte en de slachtoffers.

De rechtbank heeft verdachte voorts veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding aan twee van de vier slachtoffers.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie