E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:RBSGR:2009:BJ2187
LJN BJ2187, Rechtbank 's-Gravenhage, AWB 09/20454

Inhoudsindicatie:

Artikel 6 Vw 2000 / voortvarendheid met betrekking tot een Dublinclaim

Zoals deze rechtbank en zittingsplaats eerder heeft overwogen (o.m. bij uitspraak van 19 mei 2009, AWB 09/16132) dient verweerder ook bij een vrijheidsontneming op grond van artikel 6 van de Vw 2000 met ‘due diligence’ aan het vertrek van eiser te werken. In casu is aan eiser op 4 juni 2009 medegedeeld dat zijn asielaanvraag zal worden afgewezen en een claim op Oostenrijk zal worden gelegd. Op 16 juni 2009 worden de claimbescheiden naar Bureau Dublin verstuurd.

Alhoewel door verweerder nog niet op het asielverzoek van eiser is beslist, ontslaat dat verweerder niet van de verplichting al het mogelijke te ondernemen teneinde er zorg voor te dragen dat er geen beletselen zijn om tot uitzetting over te gaan op het moment dat daartoe ook feitelijk de mogelijkheid bestaat.

Door eerst op de twaalfde dag na de beslissing tot claimen het dossier naar Bureau Dublin te sturen ter verdere voorbereiding van de claim, en daartoe als reden op te geven dat vergeten was het dossier eerder te sturen, heeft verweerder niet de vereiste voortvarendheid betracht om het vertrek van eiser voor te bereiden.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie