E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:RBROT:2023:2743
Rechtbank Rotterdam, 10-996503-18

Inhoudsindicatie:

Beklag ex art. 552a Sv na vordering van gegevens (klantdossiers) bij derde i.v.m. onderzoek naar frauduleuze (belasting)constructies, terwijl zich bij verstrekte gegevens correspondentie bevindt tussen advocaten (klagers) en verdachte (belastingadviseur).

Bij beschikking van de Hoge Raad van 20 september 2022 (ECLI:NL:HR:2022:1257) is de eerdere beschikking van de rechtbank vernietigd en is de zaak teruggewezen om opnieuw behandeld te worden. De zaak is opnieuw behandeld op 30 januari 2023.

Op grond van het dossier en het verhandelde ter zitting acht de rechtbank zich onvoldoende geïnformeerd om een beslissing te kunnen nemen. De rechtbank is van oordeel dat het Openbaar Ministerie een nadere toelichting dient te geven en de in de beschikking beschreven onduidelijkheden dient weg te nemen, met inbegrip van een reactie op de genoemde tussenoplossing. De rechtbank verzoekt verder aan het Openbaar Ministerie en klagers om twee deskundigen voor te stellen, voor het geval de rechtbank over wil gaan tot benoeming van één of meer deskundigen.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie