E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:RBROT:2019:10852
Rechtbank Rotterdam, C/10/581176 / KG ZA 19-894 (voorlopige voorziening) C/10/581175 / FA RK 19-7578 (beroep tegen verlenging) C/10/581263 / FA RK 19-7623 (beroep tegen oplegging)

Inhoudsindicatie:

“Afkoelingsperiode. Aan wie wordt het verbod opgelegd. Slapen in auto. Proceskostenveroordeling vanwege motiveringsgebrek. Problemen opgelost volgens verzoeker en achterblijfster.

Dingende behoefte aan het creëren van een afkoelingsperiode en aan het voorkomen van escalatie. Er was sprake van spanningen, ruzies en geweld. De kinderen van verzoeker en achterblijfster waren daarbij betrokken.

Bij het bepalen aan wie het huisverbod moest worden opgelegd heeft verweerder zich niet kunnen laten leiden door letsel dat is waargenomen bij een van de betrokkenen. Bij gebreke daarvan heeft verweerder terecht waarde gehecht aan de verklaring van één van de kinderen. De verbalisant van het proces-verbaal van bevindingen van 13 augustus 2019 beschrijft een huisbezoek bij achterblijfster met als doel het laten ondertekenen van het proces-verbaal aangifte door achterblijfster, en beschrijft daarbij dat het jongste kind uit zichzelf verklaarde dat papa de telefoon kapot heeft gemaakt. Ook heeft verweerder terecht waarde gehecht aan de eerdere veroordeling van verzoeker voor huiselijk geweld.

Verweerder heeft bij afweging van de betrokken belangen in redelijkheid kunnen besluiten aan verzoeker een huisverbod op te leggen. Slapen in een auto is niet noodzakelijk. De wetgever heeft overwogen dat de uithuisgeplaatste zelf een onderkomen dient te vinden, bijvoorbeeld bij familie of vrienden. Desnoods kan deze terecht bij de dak- en thuislozenopvang (Kamerstukken II 2005/06, 30657, nr. 3, p. 3). Ter zitting stelt verweerder onweersproken dat hij opvanglocaties met verzoeker heeft besproken.

Proceskostenveroordeling omdat verzoeker het onderhavige beroep heeft moeten instellen om een deugdelijke motivering van het besluit tot oplegging te krijgen.

Geen opheffing besluit tot verlenging, ook al geven verzoeker en achterblijfster aan dat hun problemen zouden zijn opgelost met behulp van familie. Zij willen - niet ten tijde van het besluit tot verlenging van het huisverbod en nu niet – aan verweerder vertellen hoe de problemen zouden zijn opgelost tussen hen. Zij willen niet naar een afspraak met de casemanager. Er heeft nog geen partnergesprek plaatsgevonden en er zijn nog geen veiligheidsafspraken gemaakt.”

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie