Datum uitspraak:
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Zittingsplaats:

Inhoudsindicatie:

huurschuld

UitspraakRECHTBANK NOORD-NEDERLAND

Erkentenis

Afdeling Privaatrecht

Locatie Leeuwarden

Zaak-/rolnummer: 4767767 CV EXPL 16-828

vonnis d.d. 5 april 2016

inzake

de besloten vennootschap Money 4 Products Sneek B.V.,

gevestigd te Sneek,

eisende partij,

gemachtigde: mr. S.A.G. de Vries,

uw kenmerk: 15026517,

tegen

1 [gedaagde 1] , wonende te [woonplaats] , [adres] ,

2. [gedaagde 2] wonende te [woonplaats] , [adres] ,

3. [gedaagde 3] , wonende te [woonplaats] , [adres] ,

gedaagde partij, gemachtigde M.W. Sleijfer, werkzaam bij Straetus Incasso Friesland B.V., gevestigd te (Postbus 1152, 8900 CD) Leeuwarden.

Procesverloop

De eisende partij heeft bij dagvaarding, op daarin geformuleerde gronden, gevorderd de gedaagde partij te veroordelen tot betaling van € 166948,50 met rente en kosten.

De gedaagde partij heeft om uitstel verzocht teneinde zich tegen de vordering te verweren. Hoewel daartoe in de gelegenheid gesteld, heeft de gedaagde partij niet geconcludeerd voor antwoord.

De gedaagde partij heeft om uitstel verzocht teneinde zich tegen de vordering te verweren. Hoewel daartoe in de gelegenheid gesteld, heeft de gedaagde partij niet geconcludeerd voor antwoord.

Motivering

Het gevorderde komt de kantonrechter niet onrechtmatig of ongegrond voor zodat dit kan worden toegewezen als na te melden.

Overeenkomstig de aanbeveling van het LOVCK zal voor nakosten een half salarispunt worden toegekend, met een maximum van € 100,00.

De gevorderde rente zal worden toegewezen over de (resterende) hoofdsom als na te melden.

Beslissing

De kantonrechter:

veroordeelt de gedaagde partij hoofdelijk, met dien verstande dat indien de één betaalt, de andere(n) daarvan vrijgesteld zijn aan de eisende partij te betalen € 166.948,50, vermeerderd met de wettelijke rente over € 164.533,50 vanaf 10 augustus 2015 tot de dag waarop deze is voldaan;

veroordeelt de gedaagde partij hoofdelijk, met dien verstande dat indien de één betaalt, de andere(n) daarvan vrijgesteld, tot (terug)betaling van de borg ad € 2.420,00;

veroordeelt de gedaagde partij hoofdelijk, met dien verstande dat indien de één betaalt, de andere(n) daarvan vrijgesteld in de kosten tot op heden aan de zijde van de eisende partij begroot op:

€ 941,00 aan griffierecht;

€ 77,84 aan explootkosten;

€ 700,00 als salaris gemachtigde;

vermeerderd met de wettelijke rente in geval de proceskosten niet binnen veertien dagen na betekening van het vonnis worden voldaan;

veroordeelt de gedaagde partij hoofdelijk, met dien verstande dat indien de één betaalt, de andere(n) daarvan vrijgesteld, in de na dit vonnis ontstane kosten, vastgesteld op € 100,00 aan salaris gemachtigde;

verklaart dit vonnis uitvoerbaar bij voorraad;

wijst af - voor zover nodig - het meer of anders gevorderde.

Aldus gewezen door mr. T.K. Hoogslag, kantonrechter, en uitgesproken ter openbare terechtzitting van 5 april 2016, in tegenwoordigheid van de griffier.


» Juridisch advies nodig? « advertorial

Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?

Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.naar boven      |      zoeken      |      uitgebreid zoeken

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie

Gerelateerde advocaten

Gerelateerde advocatenkantoren

Recente vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature