E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:RBMNE:2020:4067
Rechtbank Midden-Nederland, 16/104090-20

Inhoudsindicatie:

veroordeling tav medeplegen overval kapsalon.

Ten eerste: bewijsuitsluiting mbt verklaringen medeverdachten waar deze zien op belastende verklaringen jegens verdachte. Idem mbt tapgesprekken waarin wordt gesproken over mogelijke betrokkenheid van verdachte. Reden: de verdediging heeft deze medeverdachten niet effectief kunnen overvragen bij de RC; beroep op verschoningsrecht. Daarmee is het ondervragingsrecht van de verdediging geschonden. Dus bewijsuitsluiting.

Echter ook zonder deze belastende verklaringen is er naar oordeel rechtbank voldoende w en o bewijs dat verdachte 1 van de mededaders is geweest. Onder meer camerabeelden en telefoongegevens; telefoon vd maakte ttv overval contact met zendmast in nabije omgeving vd kapsalon die werd overvallen.

Het alibi van verdachte, dat hij wel voor en na de overval in de bij deze overval gebruikte auto zat, maar tussentijds – dus tijdens de overval –korte tijd was uitgestapt, wordt door de rechtbank ongeloofwaardig geacht, nog daargelaten dat zich in het dossier geen aanknopingspunten bevinden waaruit afgeleid kan worden dat een andere, ongekend gebleven, vierde overvaller bij de overval zou zijn betrokken en onderweg zou zijn opgehaald en na de overval zou zijn afgezet.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie