< Terug naar de zoekresultaten

Opties voor deze uitspraakDatum uitspraak:
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Zittingsplaats:
Instantie:

Inhoudsindicatie:

Taakstraf, contactverbod en gedeeltelijke toewijzing vordering BP (zowel materiële als immateriële schade) wegens o.m. vernieling van huisraad.

Uitspraakaantekening mondeling vonnis

RECHTBANK Limburg

Locatie Roermond

Parketnummer: 03-210388-22; 03-066792-21 (tul)

Volgnummer: 15

Uitspraak van de politierechter, mr. L.E.M. Hendriks, van donderdag 24 november 2022, in de zaak tegen verdachte

[verdachte] ,

geboren op [geboortedatum 1] 1986 te [geboorteplaats] adres [adresgegevens verdachte]

Tegenspraak

KWALIFICATIE:

opzettelijk en wederrechtelijk huisraad die geheel of ten dele aan een ander toebehoort, vernielen, beschadigen en/of onbruikbaar maken

GEPLEEGD:

21 augustus 2022

TOEGEPASTE ARTIKELEN:

9, 22c, 22d, 36f, 38v, 350 Wetboek van Strafrecht

BESLISSING:

Een taakstraf voor de duur van 30 uren subsidiair 15 dagen hechtenis.

Een contactverbod voor de duur van 2 jaren, subsidiair 7 dagen hechtenis.

Dit contactverbod houdt in dat veroordeelde gedurende 2 jaren op geen enkele wijze - direct of indirect - contact zal opnemen, zoeken of hebben met mevrouw [slachtoffer] , geboren op [geboortedatum 2] 1981.

Beveelt dat vervangende hechtenis zal worden toegepast voor het geval niet aan de maatregel wordt voldaan. De duur van deze vervangende hechtenis bedraagt 7 dagen voor iedere keer dat niet aan de maatregel wordt voldaan met een maximum van 6 maanden.

Toepassing van de vervangende hechtenis heft de verplichtingen ingevolge de opgelegde maatregel niet op.

Omdat er ernstig rekening mee moet worden gehouden dat de veroordeelde opnieuw een strafbaar feit zal plegen en/of zich belastend zal gedragen jegens een bepaalde persoon of bepaalde personen, beveelt de rechter, gelet op artikel 38v, vierde lid, Wetboek van Strafrecht, dat de opgelegde maatregel dadelijk uitvoerbaar is.

t.a.v. feit 1:

Beslissing op de vordering van de benadeelde partij [slachtoffer] :

Wijst de vordering tot schadevergoeding van de benadeelde partij gedeeltelijk toe en veroordeelt de verdachte tot betaling aan de benadeelde partij, [slachtoffer] , van een bedrag van 1.384,05 euro, bestaande uit 1.184,05 euro materiële schade en 200,00 euro immateriële schade. Het toegewezen bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 21 augustus 2022 tot aan de dag der algehele voldoening.

Veroordeelt verdachte tevens in de proceskosten door de benadeelde partij gemaakt, tot heden begroot op nihil, en in de proceskosten die de benadeelde partij ten behoeve van de tenuitvoerlegging nog moet maken;

Bepaalt dat de benadeelde partij in de vordering voor het overige niet ontvankelijk is en de vordering in zoverre slechts bij de burgerlijk rechter kan aanbrengen.

t.a.v. feit 1:

Legt aan de verdachte op de verplichting tot betaling aan de Staat ten behoeve van [slachtoffer] , van een bedrag van 1.384,05 euro, bij gebreke van betaling en verhaal kan gijzeling worden toegepast van maximaal 23 dagen. De toepassing van deze gijzeling heft de hiervoor opgelegde betalingsverplichting niet op.

Voormeld bedrag bestaat uit l.184,05 euro materiële schade en 200,00 euro immateriële schade. Het toegewezen bedrag te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 21 augustus 2022 tot aan de dag der algehele voldoening.

Bepaalt dat, indien de verdachte heeft voldaan aan de verplichting tot betaling aan de Staat daarmee de verplichting tot betaling aan de benadeelde partij in zoverre komt te vervallen en andersom dat, indien de verdachte heeft voldaan aan de verplichting tot betaling aan de benadeelde partij daarmee de verplichting tot betaling aan de Staat in zoverre komt te vervallen.

Beslissing na voorwaardelijke veroordeling:

Wijst af de vordering met parketnummer 03-066792-21 van de officier van justitie d.d. 7 september 2022.

Afstand van rechtsmiddelen door de verdachte en de officier van justitie.


» Juridisch advies nodig? « advertorial

Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?

Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.naar boven      |      zoeken      |      uitgebreid zoeken

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie

Gerelateerde advocaten

Gerelateerde advocatenkantoren

Recente vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature