E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:RBLIM:2017:6474
Rechtbank Limburg, 03/700358-15, 03/700572-14 (ttz-gev.) en 03/700118-13 (tul)

Inhoudsindicatie:

Veroordeling voor doodslag, medeplegen van poging tot zware mishandeling en zeven andere feiten tot een gevangenisstraf van negen jaar.

De verdachte heeft het slachtoffer 20 keer met een mes ongecontroleerd in het lichaam gestoken. Zijn gedragingen kunnen naar hun uiterlijke verschijningsvorm worden aangemerkt als zozeer op de dood van het slachtoffer te zijn gericht dat het niet anders kan zijn geweest dan dat de verdachte willens en wetens de aanmerkelijke kans op dat gevolg heeft aanvaard. (voorwaardelijk opzet)

De rechtbank verwerpt het verweer op noodweer en noodweerexces omdat zij van oordeel is dat de handelingen van de verdachte in de kern als aanvallend dienen te worden aangemerkt en dat hij de hem verweten gedragingen niet heeft verricht in een situatie waarin en op een tijdstip waarop voor hem de noodzaak bestond tot verdediging van eigen lijf tegen een ogenblikkelijke, wederrechtelijke aanranding.

De rechtbank is van oordeel dat de tenuitvoerlegging van de voorwaardelijk opgelegde ISD-maatregel zich niet verdraagt met de op te leggen langdurige gevangenisstraf.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie