E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:RBHAA:2008:BD4219
LJN BD4219, Rechtbank Haarlem, 141694/2007-4255

Inhoudsindicatie:

alimentatie/tegenspraak, verzocht wordt kinderbijdrage voor [naam kind 3] en [naam kind 4] een bedrag van € 78 per maand per kind (hierna ook: kinderbijdrage) dient te voldoen met ingang van 30 november 2004 en kinderbijdrage voor [naam kind 2] verzocht met ingang van 30 november 2004 tot 23 mei 2007, op welke datum hij meerderjarig is geworden, en een bijdrage in zijn kosten van levensonderhoud en studie per 23 mei 2007 van € 68,82 per maand. man stelt dat de vrouw niet door [naam kind 2] gemachtigd kon worden, omdat die reeds ten tijde van het indienen van het verzoek meerderjarig was. De volmacht vertoont daarnaast gebreken.

vrouw zal niet-ontvankelijk in haar verzoek om een bijdrage in de kosten van levensonderhoud en studie van [naam kind 2], nu hij reeds ten tijde van de indiening van het verzoek meerderjarig was.

De man heeft ter zitting gesteld dat zijn nieuwe partner vijf (hele) dagen per week een (verplichte) inburgeringscursus volgt, bovendien zal gaan studeren en niet mag werken gezien haar vreemdelingrechtelijke verblijfsstatus.

Dat de nieuwe partner niet zou mogen werken, is echter niet aangetoond. Het had op de weg van de man gelegen dit, bijvoorbeeld middels het overleggen van de verblijfsvergunning met arbeidsmarktaantekening, te onderbouwen.

Dat de nieuwe partner gaat studeren, is een vrije keuze, waarvan de financiële consequenties niet ten laste kunnen worden gebracht van de onderhoudsverplichtingen die de man heeft jegens zijn kinderen uit zijn eerdere huwelijk.

Omdat de nieuwe partner zich in een inburgeringstraject bevindt en op het punt staat te bevallen, heeft de rechtbank bij het berekenen van de draagkracht van de man het gemiddelde van de norm voor een alleenstaande en de norm voor een echtpaar gehanteerd (€ 1.071) en een draagkrachtpercentage van 45.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie