E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:RBGEL:2019:1308
Rechtbank Gelderland, 05/740304-17

Inhoudsindicatie:

De rechtbank Gelderland heeft een 37-jarige Rotterdammer 7 jaar gevangenisstraf opgelegd voor het vervoeren van harddrugs en het bezit van vuurwapens met munitie. Een 48-jarige man uit Bulgarije kreeg daarvoor 5 jaar.

Grote hoeveelheden drugs en wapens

De mannen liepen tijdens een verkeerscontrole op de A12 tegen de lamp. In een verborgen ruimte van de auto waarin zij reden trof de politie ruim 130 kilo heroïne, twaalf vuurwapens en meer dan 250 stuks munitie aan.

Hoge celstraffen

De rechtbank heeft hoge celstraffen opgelegd omdat het gaat om grote hoeveelheden harddrugs en wapens. Harddrugs vormen een gevaar voor de volksgezondheid. Het bezit van (automatische) vuurwapens is extreem gevaarzettend. In de drugshandel wordt vuurwapengeweld niet geschuwd, ook niet als daarbij toevallige passanten geraakt kunnen worden. De combinatie van grote hoeveelheden wapens en harddrugs is bovendien een signaal dat hier sprake is van professionele criminaliteit.

De rechtbank legt beide verdachten elk een jaar celstraf minder op dan geëist omdat de oriëntatiepunten van de rechtspraak afwijken van de richtlijnen van het openbaar ministerie.

De Rotterdammer is eerder veroordeeld voor drugstransport. Daarom valt zijn straf hoger uit dan bij de man uit Bulgarije.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie