E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:RBDHA:2020:450
Rechtbank Den Haag, 09/842012-19

Inhoudsindicatie:

10 jaar cel voor dodelijke steekpartij Weimarstraat in Den Haag

Een 28-jarige man is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor een steekpartij met dodelijke afloop in de Weimarstraat op 17 januari 2019. Het slachtoffer, een 25-jarige Hagenaar, kreeg een messteek in zijn hart en overleed de volgende ochtend aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Achtergrond

Verdachte had kort daarvoor in de Weimarstraat het slachtoffer en een tweetal vrienden ontmoet waar al snel sprake was van duw- en trekwerk. Daarbij heeft de verdachte een mes in zijn hand genomen. Toen een jongen weg rende, ging verdachte hem achterna met het mes in zijn hand. Kort daarna stopte verdachte met rennen, draaide zich om en maakte een stekende beweging richting het bovenlichaam van een jongen, het latere slachtoffer, die vlak achter hem stond.

Wel of geen noodweer (zelfverdediging)?

Deze stekende beweging is als aanvallend gedrag te kwalificeren. Daarom is er geen sprake van een noodweersituatie voor verdachte.

Onvoorwaardelijke celstraf

Verdachte is verminderd toerekeningsvatbaar. Gezien de ernst van het feit kan echter niet worden volstaan met een andere straf dan een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie