E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:RBARN:2012:BY4637
LJN BY4637, Rechtbank Arnhem, 05/720908-12

Inhoudsindicatie:

De Rechtbank Arnhem heeft op 29 november 2012 een 35-jarige Sloveen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 maanden en hem een gebiedsverbod voor de duur van twee jaar opgelegd in verband met een bedreiging met een vuurwapen te Alem, in de nacht van 7 op 8 juni van dit jaar.

Tevens is de man veroordeeld voor het als ongewenst vreemdeling in Nederland verblijven .

De rechtbank heeft zijn 26-jarige Bosnische medeverdachte voor medeplegen van de bedreiging met het vuurwapen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden en ook hem een gebiedsverbod voor de duur van twee jaar opgelegd.

Beide mannen zijn veroordeeld tot het betalen van smartengeld aan twee betrokken buurtbewoners.

De mannen werden in de nacht van 7 op 8 juni van dit jaar gezien door buurtbewoners, die op onderzoek uitgingen. Daarbij kwam het tot een confrontatie, waarbij door een van de mannen een vuurwapen werd getrokken. De mannen konden vluchten, maar werden korte tijd later aangehouden door de inmiddels gearriveerde politie.

De volgende dag werd in een weiland bij de plek waar zij hun auto hadden geparkeerd een vuurwapen gevonden.

De mannen ontkennen de bedreiging met het vuurwapen, maar de rechtbank acht deze bewezen, gelet op de verklaringen van de buurtbewoners, het aantreffen van een patroon bij een van de mannen en het aantreffen van het vuurwapen met soortgelijke patronen in een weiland nabij de plaats delict.

De rechtbank heeft bij de bepaling van de strafmaat rekening gehouden met de hoogte van straffen die in soortgelijke zaken worden opgelegd. Daardoor zijn de opgelegde straffen lager dan geƫist.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie