Jure.nl Rechtspraak, Jurisprudentie, Rechterlijke uitspraken online

U dient ingelogd te zijn om favorieten te kunnen toevoegen aan Mijn Jure
U kunt zich hier gratis registreren
Datum uitspraak:
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:

Inhoudsindicatie:

OM-cassatie. Beklag, beslag ex art. 94 Sv op personenauto. Rechtsgevolgen van overlijden van klager. HR ambtshalve: Blijkens een door de ambtenaar van de burgerlijke stand gewaarmerkt afschrift van een akte van de burgerlijke stand is klager overleden. Nu de wet geen voorziening kent voor de verdere behandeling van een beklag ex art. 552a Sv na overlijden van klager, moet het beklag geacht worden door dat overlijden te zijn vervallen. Samenhang met ECLI:NL:HR:2017:657.

Gepubliceerde uitspraken in deze zaak:

ConclusieNr. 16/04578 B

Zitting: 18 april 2017

Mr. W.H. Vellinga

Aanvullende conclusie inzake:

[klager] , geb. [geboortedatum] 1930

Op 28 februari 2017 heb ik een conclusie genomen in deze zaak, waarin ik de Hoge Raad adviseerde de bestreden beschikking te vernietigen en de zaak te verwijzen naar het Gerechtshof 's-Hertogenbosch teneinde op het bestaande beklag opnieuw te worden behandeld en afgedaan.

Inmiddels is echter uit een door de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente [...] gewaarmerkt afschrift van een akte van de burgerlijke stand van die gemeente gebleken, dat klager aldaar op 11 maart 2017 is overleden.

Nu de wet geen voorziening kent voor de verdere behandeling van een beklag ex art. 552a Sv na overlijden van de klager, moet het beklag geacht worden door dat overlijden te zijn vervallen.

Deze conclusie strekt ertoe dat de Hoge Raad de bestreden beschikking zal vernietigen en zal verstaan dat het beklag is vervallen.

De Procureur-Generaal

bij de Hoge Raad der Nederlanden

AG


Juridisch advies nodig?

Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?
Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.

Stel uw vraag


naar boven      |      zoeken      |      uitgebreid zoeken

Recente vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature