E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:GHSGR:2012:BV0049
LJN BV0049, Gerechtshof 's-Gravenhage, 22-000625-11

Inhoudsindicatie:

Het hof veroordeelt een 26-jarige man wegens ontucht met 3 basisschoolscholieren. De ontuchtige handelingen vonden plaats tijdens zomerkampen waarbij hij in twee gevallen als leraar en in één geval als begeleider aanwezig was. De ontucht bestond uit het betasten van de kinderen.

Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf van 360 dagen, waarvan 310 dagen voorwaardelijk. Het hof bepaalt nadrukkelijk dat bij de tenuitvoerlegging van het resterende deel van de gevangenisstraf (na aftrek van voorarrest) elektronische detentie uitgesloten is. Daarnaast wordt de verdachte door het hof veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. Het hof verbiedt de verdachte verder voor de duur van 5 jaar als leraar onderwijs te geven aan minderjarigen.

Het hof rekent de verdachte aan dat hij het in hem als leraar gestelde vertrouwen op ernstige wijze heeft beschaamd. In het voordeel van de verdachte weegt het hof onder meer mee dat hij heeft bekend en zelf hulp heeft gezocht alsmede dat de kans op recidive laag wordt ingeschat.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie