E-mail deze uitspraak

Uitspraak waar naar gelinkt wordt vanuit de e-mail die gestuurd zal worden:

ECLI:NL:CRVB:2016:3858
Centrale Raad van Beroep, 16/3788 AW

Inhoudsindicatie:

Bevoegdheid Raad. De Raad is op grond van art. 3 van Bijlage 2 van de Awb bevoegd om in eerste en enige aanleg te oordelen over beroepen tegen besluiten of andere handelingen, genomen op grond van de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren.

1) Schriftelijke berisping wegens plichtsverzuim bestaande uit het uploaden van het evaluatieformulier naar portfolio, zonder te vermelden dat appellante haar eigen opmerkingen aan het verslag had toegevoegd. Onder de gegeven omstandigheden kan de handelwijze van appellante, hoewel deze uit een oogpunt van zorgvuldige communicatie niet correct was, niet worden bestempeld als plichtsverzuim.

2) Tussentijdse beoordeling. De tussenbeoordeling van appellante met het judicium ‘onvoldoende’ berust op voldoende gronden.

3) Beëindiging van de opleiding. Bij een beoordeling met het judicium ‘onvoldoende’ wordt de opleiding niet verlengd. De omstandigheden waarin appellante verkeerde, waren niet zo bijzonder dat die noopten tot verlenging van de opleidingsduur met toepassing van de hardheidsclausule.

4) Ontslag. Appellante had geen aanstelling in vaste dienst. Het aanstellingsbesluit is hierbij bepalend.

Van


Aan


Opmerkingen (optioneel)


E-mail

Terug

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie