< Terug naar de zoekresultaten

Opties voor deze uitspraakDatum uitspraak:
Datum publicatie:
Rechtsgebied:
Zaaknummer:
Soort procedure:
Instantie:
Vindplaatsen:

Inhoudsindicatie:

Algemene voorwaarden. Geschil over uitsluiting van aansprakelijkheid in algemene voorwaarden van energieleverancier voor bedrijfschade na storing in elektriciteitstoevoer (81 RO).

Gepubliceerde uitspraken in deze zaak:

Uitspraak21 september 2007

Eerste Kamer

Nr. C06/115HR

MK/AS

Hoge Raad der Nederlanden

Arrest

in de zaak van:

[Eiseres],

gevestigd te [vestigingsplaats],

EISERES tot cassatie,

advocaat: mr. A.H. Vermeulen,

t e g e n

ESSENT RETAIL ENERGIE ,

gevestigd te 's-Hertogenbosch,

VERWEERSTER in cassatie,

advocaat: mr. G. Snijders.

Partijen zullen hierna ook worden aangeduid als [eiseres] en Essent.

1. Het geding in feitelijke instanties

[Eeiseres] heeft bij exploot van 10 december 2001 Essent gedagvaard voor de rechtbank te 's-Hertogenbosch en gevorderd, kort gezegd, Essent te veroordelen om aan [eiseres] te vergoeden de door [eiseres] geleden schade, met rente en kosten.

Essent heeft de vordering bestreden en, in voorwaardelijke reconventie, gevorderd, kort gezegd, [eiseres] te veroordelen om aan Essent te betalen een bedrag van € 265.750,03, met rente en kosten.

De rechtbank heeft bij vonnis van 31 maart 2004 Essent veroordeeld tot betaling van de door [eiseres] geleden schade, met rente en kosten.

Tegen dit vonnis heeft Essent hoger beroep ingesteld bij het gerechtshof te 's-Hertogenbosch. [Eiseres] heeft incidenteel hoger beroep ingesteld.

Bij arrest van 10 januari 2006 heeft het hof in het principale en incidentele hoger beroep het vonnis van de rechtbank vernietigd en [eiseres] veroordeeld tot betaling aan Essent van een bedrag van € 265.750,03, met rente en kosten.

Het arrest van het hof is aan dit arrest gehecht.

2. Het geding in cassatie

Tegen het arrest van het hof heeft [eiseres] beroep in cassatie ingesteld. De cassatiedagvaarding is aan dit arrest gehecht en maakt daarvan deel uit.

Essent heeft geconcludeerd tot verwerping van het beroep.

De zaak is voor partijen toegelicht door hun advocaten.

De conclusie van de Advocaat-Generaal J. Wuisman strekt tot verwerping van het cassatieberoep.

3. Beoordeling van het middel

De in het middel aangevoerde klachten kunnen niet tot cassatie leiden. Zulks behoeft, gezien art. 81 RO, geen nadere motivering nu de klachten niet nopen tot beantwoording van rechtsvragen in het belang van de rechtseenheid of de rechtsontwikkeling.

4. Beslissing

De Hoge Raad:

verwerpt het beroep;

veroordeelt [eiseres] in de kosten van het geding in cassatie, tot op deze uitspraak aan de zijde van Essent begroot op € 5.905,34 aan verschotten en € 2.200,-- voor salaris.

Dit arrest is gewezen door de vice-president J.B. Fleers als voorzitter en de raadsheren O. de Savornin Lohman, A.M.J. van Buchem-Spapens, F.B. Bakels en C.A. Streefkerk, en in het openbaar uitgesproken door de president W.J.M. Davids op 21 september 2007.


» Juridisch advies nodig? « advertorial

Heeft u een juridisch probleem of een zaak die u wilt voorleggen aan een gespecialiseerde jurist of advocaat ?

Neemt u dan gerust contact met ons op en laat uw zaak vrijblijvend beoordelen.naar boven      |      zoeken      |      uitgebreid zoeken

Snel uitspraken zoeken en filteren

> per rechtsgebied > op datum > op instantie

Gerelateerde advocaten

Recente vacatures

Meer vacatures | Plaats vacature